Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου 2015 στα Πηγάδια Ξάνθης, από τον Ενοριακό Σύλλογο Πηγαδίων «Χατζηγυριώτες», στα πλαίσια της ημέρας μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του κ.Θεοφάνη Μαλκίδη, διδάκτορα Κοινωνικών Επιστημών, για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Στην συνέχεια η χορωδία του συλλόγου Ποντίων Ξάνθης , παρουσίασε τραγούδια του Πόντου, με την συνοδεία της λύρας του κ.Τάσου Πετρόπουλου.
Τέλος στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε και το βιβλίο «Θράκη» που εξέδωσε ο Ενοριακός Σύλλογος Πηγαδίων «Χατζηγυριώτες». Το βιβλίο έχει γραφτεί από τον κ.Θεοφάνη Μαλκίδη και παρουσιάζει την ιστορία της Θράκης έως σήμερα, καθώς και τους διωγμούς και την γενοκτονία των Θρακών.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την χορωδία του συλλόγου Ποντίων Ξάνθης και τον κ.Θεοφάνη Μαλκίδη που για δεύτερη φορά αποδέχτηκε την πρόσκληση μας, καθώς επίσης και για την συγγραφή του πολύτιμου αυτού βιβλίου, απαραίτητο εφόδιο για όποιον θέλει να μάθει την ιστορία της Θράκης.