Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ο Καποδίστριας ως πρότυπο Ηγέτη.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το βράδυ της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2015, στην εκδήλωση μνήμης για τον Καποδίστρια. Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Σωματείου Ενωμένη Ρωμηωσύνη, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Κέντρου Θράκης (Π.Α.ΚΕ.ΘΡΑ.), της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης και του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Πηγαδίων «ΧΑΤΖΗΓΥΡΙΩΤΕΣ», με θέμα «Ο Καποδίστριας ως πρότυπο Ηγέτη».
Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς τους ο κ. Σοφιανός Ουτατζής και ο κ. Θανάσης Μουσόπουλος, εκ μέρους του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Στην συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρωτοσύγγελος Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης εκ μέρους του Σεβασμίοτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου.
Για τον μεγάλο αυτό ηγέτη της Ελλάδος που δυστυχώς το νήμα της ζωής τους κόπηκε νωρίς και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το σπουδαίο του έργο με αρνητικές συνέπειες για την χώρα μας, μίλησαν στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο κ. Νίκος Σεργκενλίδης, Δικηγόρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην διπλωματία του Καποδίστρια, ο κ. Ανδρέας Ματζάκος, Απόστρατος Αξιωματικός του ΣΞ, ο οποίος αναφέρθηκε στον Καποδίτρια ως Ηγέτη του κράτους και τέλος στην οργάνωση της παιδείας από τον Καποδίστρια η κα. Άννα Αγγελοπούλου φιλόλογος –Δρ της Νεότερης και σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Στο δεύτερο μέρος της εκδήκωσης παρουσιάστηκε ένα ντοκυμαντέρ για τον Καποδίστρια παραγωγής του Σωματείου Ενωμενη Ρωμηωσύνη και του Αχελώος TV.
Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης δέσποζε στην αίθουσα ένα επιβλητικό πορτρέτο του Μεγάλου Ηγέτη Καποδίστρια, το οποίο φιλοτέχνησε η ζωγράφος κ. Ειρήνη Βογιατζή και έφερε από την Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο κ.Γεώργιος Μπατζακίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ξάνθης.