Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στα Πηγάδια Ξάνθης

Πολλοί ήταν οι πιστοί που παρευρέθηκαν για να τιμήσουν τον Άγιο Νεκτάριο στο φερώνυμο Παρεκκλήσι στα Πηγάδια Ξάνθης παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου.
Στις 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και μίλησε στο κήρυγμά του για τον Άγιο της Αγάπης της Ταπείνωσης και της Συγχώρησης.
Την κυριώνυμο ημέρα στη Θεία Λειτουργία ο π. Ιωακείμ Μούκανος στο Θείο του κήρυγμα μίλησε για τον πολυφίλητο Άγιο του αιώνα μας ο οποίος παρόλο που ήταν επίσκοπος ήπιε το πικρό ποτήρι της συκοφαντίας έως τέλους, χωρίς να γογγύσει και να παραπονεθεί, αλλά είχε στραμμένα τα μάτια του στο Θεό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε μικρή δεξίωση για όσους παρευρέθηκαν.
Το απόγευμα της ίδια μέρας εψάλλει η Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου από τις κυρίες της ενορίας μας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύναξη από τον π.Αναστάσιο με θέμα «Ο Άγιος Νεκτάριος Παιδαγωγός και Δάσκαλος των Νέων».