Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Μια γιορτή από τα «σκουπίδια»!




Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η παιδική γιορτή όλων των δραστηριοτήτων της Ενορίας μας.
Πολύς ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε, η αίθουσα πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνούλες!
Και πως να μην ήταν χαρούμενα τα παιδιά μας …… αυτή η γιορτή τα είχε όλα!
Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική παράσταση Καραγκιόζη, « Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» από το θίασο σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών από τον Απόστολο και την Νατάσα, δώρα για όλα τα παιδιά και πολλά εδέσματα που ετοίμασαν οι μαμάδες και τις ευχαριστούμε πολύ.
Το πιο σπουδαίο από όλα όμως είναι ότι αυτή η γιορτή έγινε στην κυριολεξία από τα σκουπίδια!
Τα τελευταία χρόνια στη ενορία μας ανακυκλώνουμε πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, σίδηρο ανταποδοτικά. Όλοι μας εδώ και χρόνια μάθαμε να ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια έτσι ώστε και να μειώνονται οι ρύποι για το φυσικό περιβάλλον, και τα χρήματα που συγκεντρώνονται να διατίθενται κυρίως στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους ενδεείς συμπολίτες μας.
Πριν λίγες μέρες παραδώσαμε σε εταιρεία ανακύκλωσης αλουμίνιο και παλιοσίδερα, και με τα χρήματα αυτά καλύψαμε το κόστος της Χριστουγεννιάτικης γιορτής.
Ήταν κάτι εξάλλου που άξιζαν όλοι οι μικροί μας ενορίτες γιατί έχουν καταλάβει την μεγάλη αξία της ανακύκλωσης και συμμετέχουν ενεργά. 
Δεν ρυπαίνουμε το περιβάλλον και βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Η ανακύκλωση πλέον συνεχίζεται μόνο στο χαρτί, στο αλουμίνιο και στο σίδηρο, και όσοι από εσάς θέλετε μπορείτε να μας μας φέρεται τα παλιά βιβλία και περιοδικά σας, αλουμίνιο, διάφορα παλιοσίδερα κ.α. στην αποθήκη του πρώην αγροτικού συνεταιρισμού στα Πηγάδια, όπου και τα συλλέγουμε.

* Όλα τα τμήματα των Ενοριακών δραστηριοτήτων θα συνεχίσουν κανονικά από τις 10 Ιανουαρίου 2018.

Καλά Χριστούγγεννα!!!