Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Ο εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στα Πηγάδια



Πολύς ήταν και φέτος ο κόσμος που παρευρέθηκε στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο της αγάπης, Άγιο Νεκτάριο στο φερώνυμο παρεκκλήσι στα Πηγάδια.
Ο εσπερινός πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, πολλών ιερέων και πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε για τον παγκοσμίως τιμούμενο Άγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργό. 
Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμα του τόνισε την μαρτυρική πορεία του Αγίου Νεκταρίου, την αγνότητα του βίου του, την Αγιότητα και την μεγάλη του προσφορά και για άλλη μία φορά ευχαρίστησε την οικογένεια Αρχοντάκη που ανήγειρε τον περικαλλή ναό στα Πηγάδια που αποτελεί στολίδι για την Μητρόπολη. 
Ανήμερα της εορτής το Θείο Λόγο κήρυξε ο π.Ιωάκείμ που προέτρεψε όλους του παρευρισκομένους να μιμηθούν τον βίο του Άγιου Νεκτάριου.
Οι πιστοί που παρευρέθηκαν προσκύνησαν τεμάχιο από το Ιερό Λείψανο του Αγίου που φυλάσσετε στην Ενορία μας πολλά χρόνια. 
Το απόγευμα της εορτής εψάλλει η παράκληση του Αγίου και έτσι ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Νεκταρίου.