Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Αποπεράτωση Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Πηγαδίων.

Ανήμερα της γιορτής της Παναγίας της Παντάνασσας ξεκινά μια ακόμη προσπάθεια για την αποπεράτωση του Παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου, της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων.
Για το λόγο αυτό τίθενται σε δημόσιο κλήρο μια εξαιρετική αγιογραφία της Παναγίας Παντάνασσας, αντίγραφο της πρωτότυπης θαυματουργής εικόνας που βρίσκεται στην Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και ένας μοναδικός ένας χρυσός Σταυρός αντίγραφο σπάνιου κειμηλίου του Αγίου Όρους.
Για άλλη μια φορά με την βοήθεια και την στήριξη σας θα προσπαθήσουμε να ανεγείρουμε το καμπαναριό και την προαύλια είσοδο του παρεκκλησίου.
Τους κλήρους μπορείτε να τους βρείτε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και από τα Παρεκκλήσια του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Νεκταρίου, μέρες και ώρες που γίνονται οι Ιερές Ακολουθίες.

Η Ιστορία της Εικόνας της Παναγίας της Παντάνασσας.
Η θαυματουργός εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παντανάσσης είναι φορητή του 17ου αιώνα. Βρίσκεται στο αριστερό προσκυνητάριο του βορειανατολικού κίονα του Καθολικού της Ιεράς  Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου.
Μια ημέρα ένας νέος, που ήταν από την Κύπρο, μπήκε στο ναό και πήγε να προσκυνήσει την εικόνα. Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός είδε να αστράφτει ξαφνικά το πρόσωπο της Παναγίας, και μια αόρατη δύναμη έριξε τον νεαρό καταγής. Μόλις συνήλθε εξομολογήθηκε με δάκρυα στους πατέρες ότι ζούσε με απιστία καταφρονώντας τις εντολές του Θεού και επιδιδόταν στην μαγεία. Έτσι η θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου έπεισε το νέο να αλλάξει ζωή και να γίνει πιστός άνθρωπος.
Η εικόνα αυτή έχει επίσης την ειδική χάρη από το Θεό να θεραπεύει την φοβερή ασθένεια του καρκίνου. Είναι γνωστές πάρα πολλές περιπτώσεις καρκινοπαθών, που έχουν θεραπευθεί στις ημέρες μας, μετά από ανάγνωση του Παρακλητικού Κανόνα της Παναγίας της Παντανάσσης.